MAISKORN

Mais kan brukes på mange forskjellige måter. Det mest vanlige er å koke kolbene i ca 5 minutter. De kan også stekes eller grilles. En god måte å bruke mais på, særlig nå på slutten av sesongen, er å skjære løs maiskorna fra margen, og steke dem i godt smør. Smaker fortreffelig! Kan gjerne blandes med kjøttdeig, løk og andre passende grønnsaker som f.eks rotgrønnsaker.

For å skjære løs maiskorn er det fint å bruke en ganske skarp, rifla kniv. Maiskorn kan med fordel også fryses i passende porsjoner. De smaker garantert bedre enn maiskorn på boks.  

Mais kan brukes på mange forskjellige måter. Det mest vanlige er å koke kolbene i ca 5 minutter. De kan også stekes eller grilles. En god måte å bruke mais på, særlig nå på slutten av sesongen, er å skjære løs maiskorna fra margen, og steke dem i godt smør. Smaker fortreffelig! Kan gjerne blandes med kjøttdeig, løk og andre passende grønnsaker som f.eks rotgrønnsaker.

For å skjære løs maiskorn er det fint å bruke en ganske skarp, rifla kniv. Maiskorn kan med fordel også fryses i passende porsjoner. De smaker garantert bedre enn maiskorn på boks.  

Mais kan brukes på mange forskjellige måter. Det mest vanlige er å koke kolbene i ca 5 minutter. De kan også stekes eller grilles. En god måte å bruke mais på, særlig nå på slutten av sesongen, er å skjære løs maiskorna fra margen, og steke dem i godt smør. Smaker fortreffelig! Kan gjerne blandes med kjøttdeig, løk og andre passende grønnsaker som f.eks rotgrønnsaker.

For å skjære løs maiskorn er det fint å bruke en ganske skarp, rifla kniv. Maiskorn kan med fordel også fryses i passende porsjoner. De smaker garantert bedre enn maiskorn på boks.  

Read More

MAIS

Hva tenker du på når du hører ordet mais? Jeg håper det første du tenker på er en fersk og delikat maiskolbe som nettopp har blitt tatt ut av hamsen. Så får den selskap av flere i kurven din, og snart ligger den i kjelen hjemme på kjøkkenet. Om ikke lenge er den klar for å sette tenna i. For å få best mulig smak på maisen så er det viktig at den spises eller fryses samme dag den er plukket. Den trenger ikke forvelling før innfrysing.

Maisen kan kokes, stekes eller grilles. En annen variant er å skjære løs maiskorna fra margen, og steke de i panna. Serveres med grovt brød med godt smør på.

 Mange liker godt den typen mais vi dyrker nå, en supersøt gourmetmais som er knasende sprø.

 

 

Da håper vi å se mange glade selvplukkere her på Skauen gård i Onsøy de nærmeste dagene. Det er ca ei mil fra Fredrikstad sentrum. Det er bare å møte opp, vi holder åpent selv om det regner. Jordarten vi har her gjør at det stort sett er framkommelig selv om det er vått, men kanskje lurt å ta på støvler.

Om vi har bankterminal? Ja, det er på plass ved kassa.