Ettersesong-selvplukk lørdag 11. oktober
Det er lite igjen etter sesongen, men vi har purre og grønnkål, derfor åpnet vi for selvplukk lørdag kl 11-13, 11.10.25.
Gresskarutsalget er også åpnet!
Det er lite igjen etter sesongen, men vi har purre og grønnkål, derfor åpnet vi for selvplukk lørdag kl 11-13, 11.10.25.
Gresskarutsalget er også åpnet!
Selvplukksesongen er over, nå er det ferdigplukkede gresskar som gjelder!
Vi har bygget om gårdsbutikken til et selvbetjent utsalg av gresskar. Utsalget vil være åpent ut oktober. Skal du sikre deg akkurat den gresskartypen du vil ha, bør du kommer tidlig i måneden!
Vi har en selvbetjent kasseløsning, slik at du betaler med kort :) (nesten som når du handler i selvbetjeningskassa på butikken!)
Vi har mange sorter gresskar, og alle kan brukes til å lage mat - med unntak av pyntegresskar. Her er oversikten over de vi har i utsalget (pr 08.10.25):
Rød Hokkaid
Grønn hokkaido (lite igjen)
Butternut
Crown Prince (lite igjen)
Blue hubbard
Rouge vif og gelber zentner (står som matgresskar i prislista)
Mashed Potato
Spaghettisquash
Orange halloweengresskar
Hvite halloweengresskar
Pyntegresskar (ikke spiselige)
I tillegg har vi: løk, potet, hvitløk, honning og eplejuice til salgs i selvbejteningen.
I vippsebua har vi egg og is, om det kan friste! Noe purre, reddiker og grønnkål kan man også finne i bua.
Både vippsebua og den ombygde gårdsbutikken med selvbetjeningsløsning er åpent 09-21 hver dag, hele uka.
Vi har rigget til en hyggelig liten foto-stand, der du kan ta bilder :)
Onsøy bygdekvinnelag tar over kafeen hos oss, de serverer noe godt å spise!
I tillegg skal de arrangere natursti rundt omkring på gården.
Håper du tar turen til en hyggelig familiedag hos oss!
(kanskje finner vi på noe mer også, mer info kommer)
Årets Gresskardag blir 13. september! Hold av dagen og kom til Skauen Gård. Mer info kommer senere.
Vi har åpent søndag 31. august! Dette blir siste søndagsåpne dag dette året!
Åpningstid fra 12-16.
Velkommen til oss!
Nils fra bakemesterskapet S1, bedre kjent som Brødhue.no på Instagram, kommer nok et år med pizza til Skauen gård!
Pizzasalget varer så lenge han har deiger å lage av!
Få deg ferske grønnsaker fra jordet og en digg pizza som lunsj hos oss på Skauen gård!
Dette er en av 2 (kanskje 3) dager brødhue vil selge pizza på gården, førstemann til mølla!
Matgledekurs 2025 på Skauen gård
Nok et år kommer Susanne Nilsen til Skauen gård og holder matgledekurs. Denne gangen 10., 11. og 12. august. Velg det kurstidspunktet som passer deg best! (lenker til påmelding i bunnen)
Hva er matkurs på Skauen gård?
Kurset baserer seg på råvarer vi har på gården, og du får inspirasjon til å spise mer grønnsaker i hverdagen. Og kanskje får du øynene opp for helt nye måter å bruke grønnsaker på!
Dyktige Susanne Nilsen holder kurset, og har med seg mange nye oppskrifter på smakfulle retter.
Hva vi skal gjøre på kurset:
Vi skal sanke grønnsaker fra jordet, lage deilige vegetariske retter, under kyndig veiledning av Susanne Nilsen, og til slutt spiser vi sammen.
Håper du vil delta!
I fjor var det totalt 24 kursdeltakere på kurs hos oss, og det var svært god stemning under kursene :) Susanne skaper alltid god stemning rundt seg. Sammen med henne må man våge å ta på maten, smake seg frem til den beste kombinasjonen og slå seg litt løs.
Vi har satt opp flere kurs, slik at tidspunktene kan passe for mange!
Nils fra bakemesterskapet S1, bedre kjent som Brødhue.no på Instagram, kommer nok et år med pizza til Skauen gård!
Pizzasalget varer så lenge han har deiger å lage av!
Få deg ferske grønnsaker fra jordet og en digg pizza som lunsj hos oss på Skauen gård!
Dette er en av 2 (kanskje 3) dager brødhue vil selge pizza på gården, førstemann til mølla!
Årets sesongåpning blir fredag 1. august kl 13.
Vi ønsker velkommen til både nye og gamle kunder, og åpner jordene for årets selvplukkere.
Sesongen går fra 1. august til ca 30. september (avhengig av vær og vind)
Åpningstider i sesongen:
Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl 13-19
Lørdag 10-16
(søndag og mandag stengt)
Hva antar vi at er modent:
Gulrøtter, løk, hvitløk, selleripersille, bladpersille, urter, blomster, blåbær, beter, bondebønner osv.
Vi åpner årets vippsebua onsdag 9. juli kl 09.00. Vi har diverse varer i utsalget;
Egenprodusert: hvitløk, vårløk, grønnkål, svartkål, rød grønnkål, squash (etterhvert) og det som etterhvert blir modent og klart på jordet.
I tillegg har vi:
Egg fra Ek Gårdskjøkken
Eplejuice fra Borgebund
Is fra DiplomIs
Vippsebua vil være åpen hver dag fram til oktober :)
Vi arrangerer Gresskardagen! Det blir smaksprøver av ulike gresskar-relaterte retter, samt salg av gresskar-sveler og andre godsaker!
Kle deg etter være og kom å smak på gode gresskar-retter!
Brødhue (Nils fra bakemesterksapet) kommer og selger steinovnsbakt napolitansk pizza!
I kaféen er det nystekte vafler, is, kaffe og kald drikke!
Velkommen!
Vi deltar på Bondens Marked i Gamlebyen!
Vi deltar på matmarked på Gressvik, med et utvalg av våre produkter.
Selvplukk åpen på gården også.
Vi har mye moden mais og være ser godt ut søndag 1. september. Vi holder åpnet, for en gangs skyld, på en søndag.
Vi lager dagens suppe. Serveres med rundstykke fra Nils/Brødhue fra Bakemesterskapet
Cøliakiforeningen feirer 50 år, og de har festen på gården. Nils/Brødhue og Anita fra Bakemesterskapet disker opp til de i foreningen med glutenfri pizza og kake.
Susanne Nilsen kommer til Skauen gård for å holde vegetarisk matkurs. Påmelding via letsreg.com
24.08.24 kl 10-13, påmelding her.
Susanne Nilsen kommer til Skauen gård for å holde vegetarisk matkurs. Påmelding via letsreg.com
23.08.24 kl 17-20, påmelding her.
Susanne Nilsen kommer til Skauen gård for å holde vegetarisk matkurs. Påmelding via letsreg.com
22.08.24 kl 17-20, påmelding her.
Susanne Nilsen kommer til Skauen gård for å holde vegetarisk matkurs. Påmelding via letsreg.com
22.08.24 kl 12-15, påmelding her.
Hvordan smaker gresskar og div mat og bakverk med gresskar i? Vi lager noen smaksprøver til kundene våre og du er velkommen til å smake deg fram til hva du syns best om. Gresskar finner du ved kasseområdet og forhåpentligvis er det noen igjen på jordet også. Vi kan kjøre “gresskartaxi” om du finner et som er for stort til å bære eller trille i trillebår ;)
Priser for ulike gresskartyper finner du i prislista
Vi holder åpent for barnehager og skoleklasser/grupper som vil komme på selvplukk av mais og andre grønnsaker. Vi satser på at maisen er bra da. Sjekk annet utvalg og priser under “Utvalg” her på hjemmesiden. Vi ønsker at hver gruppe handler for ca 600 kr, ellers ingen betaling for besøket. Henvend deg på mail for ønske om besøk til ellen@skauengard.no
Denne lørdagen kommer “Brødhue” tilbake med en større ladning med pizza-emner, og baker og steker ut etter hvert som det bestilles her på gården. Mange av kundene våre kjenner nok denne pizzabakeren mer fra for ca 20 år siden hvor han solgte egendyrka pyntegresskar her i mammas butikk. Nå er han voksen og har bakebloggen brodhue.no som sin hobby nr 1. Han liker godt å formidle sin opparbeidede kunnskap om gjærbakst mens ha baker ut pizza ;) Det er visse muligheter for at det går tomt før kl 14, men han steker så lenge han har emner igjen.
Vi holder åpent for barnehager og skoleklasser/grupper som vil komme på selvplukk av mais og andre grønnsaker. Vi satser på at maisen er bra da. Sjekk annet utvalg og priser under “Utvalg” her på hjemmesiden. Vi ønsker at hver gruppe handler for ca 600 kr, ellers ingen betaling for besøket. Henvend deg på mail for ønske om besøk til ellen@skauengard.no
Vi holder åpent for barnehager og skoleklasser/grupper som vil komme på selvplukk av mais og andre grønnsaker. Vi satser på at maisen er bra da. Sjekk annet utvalg og priser under “Utvalg” her på hjemmesiden. Vi ønsker at hver gruppe handler for ca 600 kr, ellers ingen betaling for besøket. Henvend deg på mail for ønske om besøk til ellen@skauengard.no
Matgledekurs for barn og voksne.
"Fra jord til bord - gjør familiematen grønnere"
Ønsker du inspirasjon til å gjøre hverdagsmaten «grønnere» og få gode tips til små og store retter som gir matglede og fellesskap?
På kurset vil vi vise hvordan du kan sette sammen en smakfull og variert kost som passer for alle aldre, basert på grønnsaker, planteproteiner, sunne oljer og årstidens ville urter.
Bli med i hagen på Skauen Gård hvor vi lager vegetarmat med fokus på retter som smaker og metter.
Både barn og voksne inviteres med i utekjøkkenet og målet er å inspirere til å utvide repertoaret med grønn mat som passer til hele familien. Kurset er for besteforeldre og barnebarn, mor/far/foresatt med et eller flere barn. Barna tas med i matlagingen, men det er også plass til lek og sommerstemning.
Vi gjør oppmerksom på at maten er vegetarisk. Noen av rettene inneholder både melkeprodukter, mel og egg. Ved allergier, gi beskjed om dette ved påmelding.
Vi henter grønnsakene direkte fra jordet. Vi står både inne og ute og lager mat, og vil benytte både bålpanne og grill. Hvis det regner, slår vi opp paviljongen så vi står i ly og le. Barn og voksne står sammen og lager en eller flere retter, som vi til sist samler på en buffet.
Praktisk:
Dato: Lørdag 26.08 kl. 15.00-18.00.
Pris for en voksen og ett barn(inntil 12 år): 850,-
Familiepris 2 voksne + barn: 1500,-
Påmeldingsfrist: 22.08.23
Påmelding på mail til: ellen@skauengard.no Det vil bli sendt ut krav i Vipps, når det er betalt er plassen sikret (vi ser an at det er nok påmeldte før vi sender ut for betaling) Navn, antall barn og voksne og Mobilnummer må derfor oppgis.
Du får oppskrifter med hjem og dessuten kan kokeboka kjøpes for 125,-
Ta med: forkle, kniv og fjøl.
Kle deg etter vær og vind.
Vi oppretter en Facebook-gruppe for dem som deltar på kurset.
Kurset arrangeres av Susanne Nilsen. Jeg bor i Danmark, men har vokst opp i Engelsviken og har fra barnsben av vært med mormor på Skauen Gård.
Jeg er kokebokforfatter og selvlært innenfor vegetarisk matlaging, og er utdannet Biopat og Naturterapeut, samt personlig trener og yogainstruktør, og har over 25 års erfaring innenfor trening og helse.
Gleder oss til en ettermiddag i det grønne!
Sommerhilsen fra Ellen og Susanne
Matgledekurs for voksne
«Fra jord til bord - gjør hverdagsmaten grønnere»
Ønsker du inspirasjon til hvordan du kan bruke grønnsakene i hverdagen?
Kunne du tenke deg å bli litt "grønnere" på kjøkkenet, og få gode tips til hvordan du kan ha flere grønnsaker på menyen?
Bli med i hagen på Skauen Gård hvor vi lager vegetarmat med fokus på retter som smaker og metter!
Målet er å gi deg kunnskap og inspirasjon til å utvide repertoaret med grønn mat. Kurset er for alle, enten du er 100 % "grønnsaksspiser" eller bare ønsker nye idéer til små og store retter som gir matglede og felleskap.
På kurset vil vi vise hvordan du kan sette sammen en smakfull og variert kost basert på grønnsaker, planteproteiner, sunne oljer og årstidens ville urter.
Vi gjør oppmerksom på at maten er vegetarisk. Noen av rettene inneholder både melkeprodukter, mel og egg. Ved allergier, gi beskjed om dette ved påmelding.
Vi henter grønnsakene direkte fra jordet. Vi står både inne og ute og lager mat, og vil benytte både bålpanne og grill. Hvis det regner, slår vi opp paviljongen så vi står i ly og le.
Vi jobber to og to sammen og lager en rett hver, som vi til sist samler på en buffet
Praktisk:
Dato: Fredag 25.08 kl. 17.00-20.00 er for voksne.
Pris: per person: 650,-
Påmeldingsfrist 22.08.23
Påmelding på mail til: ellen@skauengard.no Det vil bli sendt ut krav i Vipps, når det er betalt er plassen sikret (vi ser an at det er nok påmeldte før vi sender ut for betaling) Navn og Mobilnummer må derfor oppgis.
Du får oppskrifter med hjem og dessuten kan kokeboka kjøpes for 125,-
Ta med: forkle, kniv og fjøl.
Kle deg etter vær og vind
Vi oppretter en Facebook-gruppe for dem som deltar på kurset.
Kurset arrangeres av Susanne Nilsen. Jeg bor i Danmark, men har vokst opp i Engelsviken og har fra barnsben av vært med mormor på Skauen Gård.
Jeg er kokeboksforfatter og selvlært innenfor vegetarisk matlaging.
Jeg er utdannet Biopat og Naturterapeut, samt personlig trener og yogainstruktør, og har over 25 års erfaring innenfor trening og helse.
Gleder oss til en ettermiddag i det grønne!
Sommerhilsen fra Ellen og Susanne
Nils Amund, sønn på gården, driver bloggen Brødhue, og vil i morra komme og steke sin hjemmelagde pizza for salg til våre kunder. Den stekes i pizzaovn på uteplassen. Smaker fantastisk!
Sesongens første dag. Vi håper å se deg her!