DET GÅR MOT SKIKKELIG HØST

Høsten er en spennende tid for oss som er bønder. Det er da alt arbeidet vi har lagt ned i vekstsesongen skal gi oss avling og inntekt. Nå er kornet vårt i hus, og det er full fart for å få sådd endel høsthvete. Her på selvplukkfeltet  kan man tydelig se at har vært godt besøkt, og det er bra at det har gått unna på mange grønnsaker, urter og hageblåbær. 

Mais har vi sådd i forskjellige etapper, og nå er vi kommet til høsting av siste etappe. Det er i skrivende stund mye søt og sprø mais igjen, og det er bare å hive seg på for å sikre seg godsakene.

I hageblåbærfeltet er det i år åpent for selvplukk. Nå på høsten er det en kamp mot svarttrosten, som også syns de er veldig gode. Da vi sjekka forholda i går kveld hadde de foreløpig holdt seg unna. Du får låne spann til å plukke i av oss, eller du kan ta med egen emballasje. 

Det fins gresskar inni alle bladene rett ved solsikkene. Dette er en grønnsak (botanisk sett en frukt) vi burde bruke mer av. Det er bare å google, så finner du masse oppskrifter, f.eks "Tilslørte gresskarer".

Den som er interessert i å plukke bønner, må beregne god tid nå. Asparges-, voks-, brekk-, snitte- og bondebønner står her en ukes tid til. 

Det er minisellerirot, hvite beter og noe rødløk igjen. Håper du finner noe du vil bruke i et variert kosthold. 

Vi holder åpent til og med lørdag 17. september, slik vi vurderer det idag.