NOEN TANKER FRA FJØSDØRA PÅ NASJONALDAGEN

Å være bonde kan innebære så mangt. Ingen dager er like, og vi blir aldri utlært.

IMG_20170517_092953.jpg

Det er et privilegium å få være med og produsere mat til Norges befolkning. Jeg funderer litt på om det er mange som tenker på hvor maten deres kommer fra på en dag som denne? I går var det et faktum at årets jordbruksforhandlinger ikke kom i mål. Vi må nå stole på at Stortinget tar ansvar og gir oss mulighet til å fortsette i vårt virke. I lengden er det ganske slitsomt å måtte kjempe for sin berettigelse i samfunnet. Min far sa til oss før vi overtok gården for over 30 år siden; "En dag vil folk oppdage at det er mat de lever av" Nærmer vi oss det nå, mon tro? 

Når vi driver i selvplukkbransjen opplever vi mange gode samtaler og oppmuntrende ord i møte med alle dere som besøker gården vår. Dere skal vite at det har enormt stor betydning å få det direkte servert at dere setter pris på å komme ut på jordet og plukke deres egne grønnsaker og drikke kaffe på trammen. 

Vi vil gjerne fortsette som bønder, og ønsker at alle som tar på seg et sånt forvalteransvar kan få forsette med det. Nå trenger vi befolkningens støtte. Sist vi aksjonerte i Oslo etter brudd i jordbruksforhandlingene, husker jeg best at en bussjåfør ga oss "tommel opp". Egentlig er det litt bakvendt at vi må gå til aksjoner for å få lov til å lage mat til folket. Så ha overbærenhet med oss de neste dagene. Takk til alle som støtter oss på forskjellig vis. 

Da er det på tide å ta på fjøsklea igjen for dagens siste økt, og så håper vi regnet gir seg snart så vi får sådd resten av kornet og grønnsakene.