PORTULAKK TIL FISKESUPPE, WOK, SALAT OG ANDRE RETTER

Portulakk

Portulakk blir betegnet både som grønnsak og urt, så vi kan vel heller si at den er noe for seg selv.  Den hører hjemme i Portulakkfamilien. 

Mange av våre kunder oppdaget til sin forskrekkelse at vi ikke dyrket den i fjor, men i år er den tilbake i fullt flor. 

Portulakk er en plante som kommer opp under "medisinske urter" hvis man googler den. Det er stort innhold av Omega 3 og antioksidanter som bidrar til å styrke immunforsvaret. Den inneholder også mye magnesium som kan hjelpe for høyt blodtrykk. 

Den er tradisjonelt brukt til fiskesuppe i syltet form her i Norge. Men det viser seg at den kan brukes på veldig mange forskjellige måter, som f.eks i wok, salat og andre retter med ris og tomat. Det er bare å prøve seg fram. Den har en karakteristisk smak, frisk og litt syrlig. Håper du fikk lyst til å dra på selvplukk her i Onsøy i Fredrikstad for å prøve bl. a denne i år. 

Portulakkstilk