TID FOR SELVPLUKK

 Grønnsaksfeltet 14.08.17

Grønnsaksfeltet 14.08.17

Nå er vi klare for innrykk av ivrige selvplukkere. Det er like spennende hvert år å se hvor mange som vil ta turen hit, og hva dere ønsker å plukke med dere i bøtter og spann. 

 I Hageblåbærfeltet henger mange blå delikatessebær klare

I Hageblåbærfeltet henger mange blå delikatessebær klare

I fjor åpnet vi hageblåbærfeltet for selvplukk, og det vil vi fortsette med i år. Det er et hyggelig sted å oppholde seg oppe ved skaukanten der. Mange blå delikatesser henger og venter. Det er en ganske lang plukkesesong på vårt hageblåbærfelt, siden vi har forskjellige sorter som modner til ulik tid. Det er fint om du har med egen emballasje til å ta de med hjem i. Hageblåbær holder seg minst i 2 uker i kjøleskap. De er fin å fryse ned også, fryser ikke sammen. Noen bruker de som godteri til barna og seg selv gjennom hele vinteren. Sunt og godt :) 

 Gulrøtter og løk i skjønn forening

Gulrøtter og løk i skjønn forening

Grønnsaksfeltet står her i all sin grønne prakt, egentlig litt for grønt enkelte steder. Det er bare å beklage at det tar enda noen dager før bønnene er klare, og minst et par uker før maiskolbene er gule ;) Noen av gresskarene kan høstes, men på langt nær alle. Enda. Men alt vokser og ser ut til å trives på jordet. 

Men vi kan fokusere mer på det som KAN plukkes: Gulrøtter, løk, rødbeter, gulbete, hvitbete, choggiabete, grønnkål, squash, portulakk, dill, kruspersille, persillerot, bladpersille, selleriperille (sellerirot kommer senere) fennikkel, basilikum, solsikker m.m. 

 Mangold, bladbete, nytt hos oss i år. Finnes også i økologisk variant på eget lite felt.  

Mangold, bladbete, nytt hos oss i år. Finnes også i økologisk variant på eget lite felt.  

Løkblader er godt krydder i maten. Hvis du skal lage løkfletter ( se bloggpost lenger ned) trenger du også at bladene sitter på. 

I år har vi 6 unge medarbeidere som skal jobbe her mens vi holder åpent i høst. Det er: Aurora, Helene, Inger Johanne, Lea, Selma og Vebjørn. 

Om du har med egen emballasje er det flott, men om du kommer med godt humør, godt skotøy og enten kontanter, kort eller Vipps på telefonen, så går det helt fint også ;) 

Åpningstid er: Tirsdag til fredag 15 - 19, lørdag 11 - 16. Velkommen! 

 Masse squash ligger og venter 

Masse squash ligger og venter 

 Hageblåbær, sunt og godt 

Hageblåbær, sunt og godt