INGEN SESONGER ER LIKE

Det er sikkert og visst. I fjor var det vanning natt og dag i nesten 3 måneder for å få til en skikkelig avling. I år har vi nesten ikke vanna annet enn hageblåbæra, enn så lenge. Vi venter stadig på mer sol og varme for å få litt fart i veksten. Heldigvis vokser det på jordene, sakte men sikkert går det mot modning.

Bildene i dette blogginnlegget er tatt i begynnelsen av juli, så det har kommet litt lenger enn det ser ut til her.

Vi håper gjeninnføring av sukkererter vil slå godt an, denne gang i en vanlig, tynn utgave på det økologiske jordet. Vi prøver ut litt flere gresskarsorter, men jeg venter til jeg ser om det blir avling før jeg offentliggjør sortene. Noen økologiske og noen konvensjonelle.

Juli er en særdeles spennende måned i denne bransjen, det er da veldig mye av den synlige veksten foregår. Nå begynner den først sådde maisen å utvikle seg veldig fint, men kolbene er ennå ikke synlige, så det er bare å smøre seg med tålmodighet.

Bondebønnen ser i alle fall fine ut i år, og de vanlige bønnene kommer seg de også. I dag spiste jeg min første fingertykke gulrot for sesongen. Løk og gulrøtter er godt i gang med utviklingen.

Vi fikk tak i setteløk av økologisk sjalottløk i år, og venter i spenning på om den kommer i mål etter en litt kald vår og sommer.

Blåbæra vil bli modne i tilnærmet normal tid, dvs i begynnelsen av august. Sesongstart vil bli offentliggjort på Skauen gård sin Facebookside.