INNHØSTINGSTID FOR LITEN OG STOR

Nå er vi ca midt i sesongen for innhøsting, og maisfeltet vårt er på en måte hovedattraksjonen på gården om dagen. Ikke så rart det, for vår supersøte gourmetmais vil de fleste av de som har smakt den ha en eller flere kolber av år etter år. Vi prøver også ut mais på det økologiske feltet, og årets avling er moden der nå. Den er søt og god, og er tofarget, hvit og gul.

Ellers på det økologisk dyrka feltet kan du finne grønnkål, svartkål (med noen hull), rødløk, gul løk (de er små, men smaker fantastisk godt) grønn squash og orange og grønne hokkaido gresskar. Snart er det litt moden Butternut der også.

I hageblåbærfeltet er det fortsatt fullt opp av bær, til tross for vind og regn. Siden vi har forskjellige sorter med ulik modningstid, så er det gode bær igjen enda. Håper vi unngår angrep av fugler, det er den verste trusselen for dem akkurat nå.

Grønnsaksfeltet utenfor butikken begynner å tømmes, men det meste er det igjen noe av der: gulrøtter, rødløk, løk, rødbeter, hvitbeter, gulbeter, polkabeter, aspargesbønner, voksbønner, brekkbønner og snittebønner. Det er spagettisquash og gul squash inni gresskarområdet nederst. Det begynner å bli modne gresskar, men vi anbefaler å vente litt. De populære grey-gresskara er i farta nå, og likeså årets nykommer som er en såkalt Halloween-type av gresskar. De kan også spises sies det.

Det er urter på både økofelt og det vanlige grønnsaksfeltet.

Åpningstid er tirsdag til fredag 15 – 19, og lørdag 11 – 16. Søndag og mandag stengt.