Gresskarfritters fra gresskardagen 2025

Kan også kalles gresskarkaker, men middagstypen (som kjøttkaker, bare med gresskar).

Disse er myke på innsiden, litt spør på utsiden og fulle av godsaker!

Hentet fra www.etkjokken.com

Du kan bruke den gresskartypen du vil, men på gresskardagen hadde vi brukt butternut.

Oppskriften gir 15-20 fritters, ca 3-4 porsjoner.

Ingredienser:

  • 650 g gresskar

  • 130 g hvetemel eller annet mel (laget med maizena på gresskardagen)

  • 50 g fetaost

  • 0,5 liten løk

  • 1 ss dill

  • 2 ss tyrkiske chiliflak

  • 0,25 ts malt muskat

  • 2 egg

  • salt og pepper

  • olivenolje og nøytal olje (til ovnsbaking og steking fra fritters)

  • 1 liten håndfull blader salvie

Forvarm ovnen 220 grader, over- og undervarme

Bland gresskarbiter med litt olivenolje. Pakk inn i bakepapir eller ha i en ildfast form som du dekker med folie. Har du butternutgresskar kan du steke hele med skallet på. Stek til det er mykt gjennom hele (ca 30 minutter-1 time). Avkjøl noe

Ha gresskaret over i en bolle, os med en gaffel (eller annen moser). Bland inn de øvrige ingrediensene en etter en. Smakt til med salt og pepper, men husk at fetaosten også er ganske salt.

Varm opp godt med olje i en tykkbunnet stekepanne med medium varme. Eks. 3-4 ss nøytral olje og 1 ss olivenolje.

Har du tid, stek en testkake for å sjekke om du har nok salt og mel i røra. Juster ved behov. Konsistens og form skal være ca som fine fiskekaker. De skal være myke i midten, men ikke så bløte at de er vanskelige å snu.

Bruk en spiseskje til å lage passe store kaker i stekepanna. Stek til utsiden er sprø og begynner å få litt farge, 2-3 minutter. Snu og stek ferdig på den andre siden, et par minutter til.

når gresskarfrittersene er ferdigstekte, ha i salvie og fres til den er spør, men ikke brent, 1-2 minutter. Server umiddelbart.

Velbekomme!

Ingunn Skauen RuudKommentar