Pepperglassert hokkaido fra gresskardagen 2025
Denne kan servers til asiatisk mat, eller som en spennende forrett!
Oppskrift hentet fra www.bama.no
Ingredienser:
1 stk hokkaidogresskar
7 ss ingefær
1 dl øystersaus
4 stk kaffirimeblader (evt 2 stk sitrongress)
1 stk lime
Peppersmør:
150g smør
1 tsk hel sort pepper
1 tsk szechuanpepper
1 stk stjerneanis, hel
2 ss brunt sukker
1 tsk chilipulver
Start med peppersmøret.
Del smør i terninger og ha det over i en blender
Rist pepperkornene i en varm og tørr panne til de begynner å sprekke
Ha ristede pepper og de resterende i grediensene til peppersmøret i blenderen og kjør på medium hastighet.
Del gresskaret i to, skrap ut kjernen og frøene og kutt i grove biter.
Varm en gryte på medium høy varme og ha i gresskarbitene
Tilsett peppersmøret og stek sammen med gresskaret til det begynner å bruse. Rør godt.
Kutt ingefær i tynne strimler
Tilsett ingefær, kaffirlimbalder og oystersaus, og sett ned varmen til medium lav varme.
Vend godt på gresskaret og la det putre til gresskaret er mørt - dette kan du sjekke ved å stikke en skarp kniv i bitene. det skal være lett motstand mot kniven.
Smak til med en god skvis lime.
Velbekomme!