Pepperglassert hokkaido fra gresskardagen 2025

Denne kan servers til asiatisk mat, eller som en spennende forrett!

Oppskrift hentet fra www.bama.no

Ingredienser:
1 stk hokkaidogresskar

7 ss ingefær

1 dl øystersaus

4 stk kaffirimeblader (evt 2 stk sitrongress)

1 stk lime

Peppersmør:

  • 150g smør

  • 1 tsk hel sort pepper

  • 1 tsk szechuanpepper

  • 1 stk stjerneanis, hel

  • 2 ss brunt sukker

  • 1 tsk chilipulver

Start med peppersmøret.

  • Del smør i terninger og ha det over i en blender

  • Rist pepperkornene i en varm og tørr panne til de begynner å sprekke

  • Ha ristede pepper og de resterende i grediensene til peppersmøret i blenderen og kjør på medium hastighet.

Del gresskaret i to, skrap ut kjernen og frøene og kutt i grove biter.

Varm en gryte på medium høy varme og ha i gresskarbitene

Tilsett peppersmøret og stek sammen med gresskaret til det begynner å bruse. Rør godt.

Kutt ingefær i tynne strimler

Tilsett ingefær, kaffirlimbalder og oystersaus, og sett ned varmen til medium lav varme.

Vend godt på gresskaret og la det putre til gresskaret er mørt - dette kan du sjekke ved å stikke en skarp kniv i bitene. det skal være lett motstand mot kniven.

Smak til med en god skvis lime.

Velbekomme!

Ingunn Skauen RuudKommentar